Αισιόδοξος ο Άντονι Φαούτσι για την μάχη κατά του κορωνοϊού

Στην ίδια επιτροπή κατέθεσαν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Τη βεβαιότητα ότι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο εναντίον της COVID-19 θα είναι έτοιμο στα τέλη του χρόνου ή στην αρχή του επομένου εξέφρασε χθες στην κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ο δρ Αντονι Φάουτσι, λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τη διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Πρέπει να μιλάμε για το πότε θα έχουμε το εμβόλιο και όχι το αν”.

Επίσης αναγνώρισε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές Πολιτείες, όπως η Φλόριντα, το Τέξας και η Αριζόνα και υπογράμμισε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ, παρά την αντίθετη υπόδειξη του προέδρου Τραμπ. Αρνήθηκε, όμως, κατηγορηματικά ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του ζήτησε να μειώσει τα τεστ.

Λίγο νωρίτερα, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Προλήψης (CDC), δρ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που επίσης κατέθεσε χθες, χαρακτήρισε την πανδημία “τη μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ και ο κόσμος τα τελευταία 100 χρόνια”.

Στην ίδια επιτροπή κατέθεσαν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την αμερικανική κυβέρνηση. Πράγματι ραγδαία είναι η έξαρση των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, που την εβδομάδα που πέρασε, πολλαπλασιάστηκαν κατά 25%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ