Βρετανία: Σε εφαρμογή από τις 4 Ιουλίου η αερογέφυρα με Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία

Σύμφωνα με το αυστηρό νέο σύστημα καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι περισσότεροι επισκέπτες πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες μόλις επιστρέψουν

Αερογέφυρα με χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία στήνει η Βρετανία για τις πρώτες εν μέσω κορωνοϊού καλοκαιρινές διακοπές των πολιτών της, κι ενώ η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από την πανδημία.

Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά συμφωνιών με έναν "μικρό αριθμό χωρών" για τη δημιουργία αεροπορικών γεφυρών αργότερα αυτό το μήνα, ώστε να επιτρέπονται ταξίδια χωρίς καραντίνα.

Σύμφωνα με το αυστηρό νέο σύστημα καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι περισσότεροι επισκέπτες πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες μόλις επιστρέψουν. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ήδη από τις αρχές Ιουνίου είχε προαναγγείλει ότι οι υπουργοί συζητούν την υιοθέτηση "διαδρόμων μεταφορών" για να αποκλείσουν χώρες με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από τους κανόνες καραντίνας. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι ασφαλές να το πράξει", είχε προσθέσει.

Ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει ποιες χώρες - όλες έχουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό - περιλαμβάνονται στη συμφωνία, ώστε οι Βρετανοί να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό μετά από μήνες καραντίνας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Βρετανική κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσειν αεροπορικές γέφυρες με κράτη που θεωρούνται ως "πιο συμφέρουσες" για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου - όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα οι αεροπορικές εταιρείες έστειλαν μια λίστα 45 χωρών που θα έπρεπε να εξαιρούνται από τον κανόνα της καραντίνας στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα εξάλλου με την Sun ο Μπόρις Τζόνσον θέλει επίσης να αποκαταστήσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των μακρινών χωρών όπως το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη και το Σίδνεϊ.