Κυριάκος Μητσοτάκης: “Διορθωτικές κινήσεις, όχι ανασχηματισμός”

Μετέωρο άφησε το ζήτημα της αλλαγής προσώπων στη σύνθεση της κυβέρνησης ο Έλληνας πρωθυπουργός

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ για τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθιξε μεταξύ άλλων και το ζήτημα του ανασχηματισμού.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως “τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι”. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη διαφωνία του για τον όρο ανασχηματισμό, απαντώντας στους δημοσιογράφους πως χρησιμοποιείται η λάθος λέξη με τη σωστή να είναι οι “διορθωτικές κινήσεις”.

Αναφερόμενος στα πεδία συνεργασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. “Βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ