Τράπεζα της Ιαπωνίας: Στηρίζει την οικονομία με μέτρα 1 τρισ. δολαρίων

Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική επί δυο συνεχόμενους μήνες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο,

Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ διατήρησε και την άποψή της πως η οικονομία θα ανακάμψει σταδιακά μετά την βλάβη που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊόυ, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει λάβει επαρκή μέτρα για την ώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με ψήφους 8 προς 1, αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο τον στόχο για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1%, καθώς και τον στόχο για την απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού ομολόγου γύρω στο 0%.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας είπε πως αναμένει να διοχετεύσει περίπου 110 τρισ. γεν (1 τρισ. δολάρια) στην οικονομία μέσω των αγορών και των δανειακών διευκολύνσεων που στόχο έχουν να αντιμετωπιστεί το πλήγμα της υγειονομικής κρίσης.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική επί δυο συνεχόμενους μήνες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, επικεντρώνοντας την προσοχή της σε μέτρα για την άμβλυνση των χρηματοδοτικών πιέσεων στις επιχειρήσεις και στη σταθεροποίηση της οικονομίας.