Βρετανία: Προσφυγή κατά της καραντίνας από British Airways, easyJet, Ryanair

Όποιος φθάνει από τις 8 Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών για να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα,

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, easyJet και Ryanair, σύμφωνα με το Sky News, κατά των μέτρων καραντίνας που αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Όποιος φθάνει από τις 8 Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών για να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, ένα μέτρο αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Αυτή η καραντίνα των 14 ημερών, η οποία θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες από τη βρετανική κυβέρνηση, αφορά όλες τις αφίξεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα είτε οι ταξιδιώτες είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είτε όχι.

Η καραντίνα έχει στόχο να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων της Covid-19 καθώς η χώρα άρχισε στις αρχές Ιουνίου να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου για να συγκρατηθεί η διάδοση της νόσου.

«Εισάγουμε αυτή την καραντίνα επειδή, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώνεται (στο Ηνωμένο Βασίλειο), η αναλογία των μολύνσεων που προέρχονται από το εξωτερικό αυξάνεται», είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Οι αντιδράσεις έχουν επεκταθεί μέχρι και στους κόλπους των βουλευτών της συντηρητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους πως η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο σαμποτάρει την οικονομία, η οποία έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την υγειονομική κρίση.

«Τρίχες» η καραντίνα, δεν ματαιώνει πτήσεις η Ryanair

Η Ryanair δεν θα ματαιώσει πτήσεις προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο παρά την καραντίνα 14 ημερών που εισάγει η κυβέρνηση για τους διεθνείς ταξιδιώτες, επειδή βλέπει χιλιάδες Βρετανούς να κάνουν κρατήσεις για διακοπές, δήλωσε στις 8 Ιουνίου, ημέρα που ανακοινώθηκε η βρετανική καραντίνα, ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Μάικλ Ο’Λίρι.

Ερωτηθείς αν η Ryanair θα ματαιώσει πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εφόσον η καραντίνα παραμείνει σε ισχύ στη διάρκεια αυτών των μηνών, ο Ο’Λίρι απάντησε: «Οχι, επειδή οι πτήσεις που αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλήρεις. Οι Βρετανοί αγνοούν αυτή την καραντίνα, ξέρουν πως είναι τρίχες».

«Η Ryanair πραγματοποιεί καθημερινά χίλιες πτήσεις σε σημεία σε όλη την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα από την 1η Ιουλίου, τις 2, τις 3 και καθημερινά στη συνέχεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ