Λιγότεροι από 30 οι νέοι θάνατοι στη Γερμανία – Πάνω από 500 τα νέα κρούσματα

Ακόμη 26 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία.

Ακόμη 26 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 555 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Έτσι, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού αυξάνεται σε 8.755 νεκρούς επί συνόλου 185.416 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Πιθανή άρση ταξιδιωτικής προειδοποίησης για χώρες εκτός της ΕΕ

“Μια ταξιδιωτική προειδοποίηση δεν αποτελεί ταξιδιωτική απαγόρευση, και αντίστοιχα η απουσία ταξιδιωτικής προειδοποίησης δεν συνιστά και ταξιδιωτική πρόσκληση”, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει την ισχύ της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για 160 χώρες εκτός Ευρώπης έως το τέλος Αυγούστου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την Τουρκία, δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς, ο κ. Μπούργκερ επισήμανε ότι με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας, το υγειονομικό σύστημα και την αξιοπιστία των πληροφοριών σε κάθε χώρα ξεχωριστά, θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα εάν για κάποιες χώρες αυτή η προειδοποίηση είναι εφικτό να αρθεί νωρίτερα από τις 31 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά όμως, το εάν κάποιος θα ταξιδέψει ή όχι σε αυτές τις χώρες “είναι μια απόφαση την οποία θα πρέπει, τελικά, να λάβει ο καθένας για τον εαυτό του – δεν μπορούμε να την λάβουμε εμείς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ