ΟΑΕΔ: Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Στόχος του προγράμματος η στήριξη εργαζομένων, ανέργων και τουριστικών επιχειρήσεων

“Στόχος του νέου Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) είναι να αξιολογεί και να αναβαθμίζει συνεχώς τα προγράμματα και τις δράσεις του, ώστε να αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους προς όφελος του εργατικού δυναμικού της χώρας. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ένα σημαντικό εργαλείο κοινωνικής, αλλά και οικονομικής πολιτικής, δίνοντας τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και ανέργους να κάνουν διακοπές, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις τουριστικές επιχειρήσεις” αναφέρει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε γραπτή δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει, “το φετινό ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα, που, για πρώτη φορά, θα επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, θα έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο του τουρισμού. Καλούμε τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν τις αυξημένες επιδοτήσεις, που το καθιστούν ελκυστικότερο τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τον κλάδο, ώστε να ενισχυθεί άμεσα ο εσωτερικός τουρισμός” τονίζει ο κ. Πρωτοψάλτης, επισημαίνοντας ότι επιπλέον των 300.000 επιταγών του νέου προγράμματος 2020-2021, δίνεται παράταση, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, στο τρέχον πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2019-2020, προκειμένου οι 113.000 επιταγές που δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα, να αξιοποιηθούν και αυτές.

“Συμπερασματικά, σχεδιάσαμε ένα νέο και σύγχρονο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ανταποκρινόμενοι στις κρίσιμες συνθήκες που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και δημιουργούμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα” υπογραμμίζει ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ