Άντονι Φάουτσι: Ο κορωνοϊός αποδείχθηκε ο χειρότερος εφιάλτης μου

Ο χειρότερος εφιάλτης του έγινε η Covid-19 για τον σύμβουλο Υγείας του Λευκού Οίκου Δρ Aντονι Φάουτσι, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Ο χειρότερος εφιάλτης του έγινε η Covid-19 για τον σύμβουλο Υγείας του Λευκού Οίκου Δρ Aντονι Φάουτσι, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο διεθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι ο ιός είναι "κάτι εξαιρετικά μεταδοτικό... Σε μια περίοδο -αν το σκεφτείτε-, σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών, έχει καταστρέψει τον κόσμο".

"Πρόκειται για εκατομμύρια και εκατομμύρια μολύνσεις παγκοσμίως. Και δεν έχει τελειώσει ακόμα", είπε σε συνέντευξή του σε τηλε-συνέδριο υγειονομικής περίθαλψης του BIO Digital, την Τρίτη.

Ο Φάουτσι είπε ότι ο ιός είναι "πολύ διαφορετικός" από άλλους ιούς, όπως ο Εμπολα και ο HIV. Ο ιός προήλθε από ζωικό ξενιστή και έχει υψηλό βαθμό μεταδοτικότητας και θνησιμότητας, σημείωσε. Είναι ιστορικά μια από τις χειρότερες πανδημίες που έχει βιώσει ποτέ ο κόσμος, είπε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι τον συγκρίνουν με τη γρίπη του 1918.

Υπάρχουν περισσότερα από 124 εμβόλια υπό ανάπτυξη έως τις 2 Ιουνίου στη μάχη κατά της Covid-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας συνεργάζονται με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για ένα δυνητικό εμβόλιο για την πρόληψη της νόσου. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας αναμένει να έχει περίπου 30.000 άτομα, στη φάση δοκιμής 3, τον Ιούλιο.

"Η βιομηχανία δεν είναι χαζή. Το έχει καταλάβει", είπε ο Φάουτσι. "Θα υπάρξουν περισσότεροι από ένας νικητές στον τομέα των εμβολίων, επειδή θα χρειαστούμε εμβόλια για ολόκληρο τον κόσμο. Δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δόσεις. Γι' αυτό, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα έχουμε πολλά υποψήφια, που θα φτάσουν στον στόχο, να εγκριθούν και να χρησιμοποιηθούν ευρέως".

Εξέφρασε αισιοδοξία και για τη θεραπεία της νόσου, λέγοντας ότι πιστεύει πως θα υπάρξουν "πολλαπλές".