Κατακόρυφη πτώση στο 25,8% για τα made in Germany βιομηχανικά προϊόντα

Οι μισές εταιρείες ανέβαλαν τις επενδύσεις τους τον Μάιο.

Βουτιά 25,8% έκαναν οι παραγγελίες για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα τον Απρίλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία, το 1991, καθώς ο κορωνοϊός είχε δραματική επίπτωση στη ζήτηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν 22,3% ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό κινήθηκαν αρνητικά κατά 28,1%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση συνολικά των βιομηχανικών παραγγελιών θα είναι μικρότερη, στο 19,7%.

Οι μισές εταιρείες ανέβαλαν τις επενδύσεις τους τον Μάιο.

Οι μισές εταιρείες στη Γερμανία ανέβαλαν τις επενδύσεις τους τον Μάιο, ενώ το 28% ακύρωσαν τελείως τα επενδυτικά τους projects λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τον Απρίλιο, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 46% και 22%, αντίστοιχα. Οι εταιρείες του μεταποιητικού τομέα επλήγησαν ιδιαίτερα, με το 64% εξ αυτών να αναβάλλει projects τον Μάιο.

“Πρόκειται για ανησυχητικά στοιχεία για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας”, ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνών του Ifo, Klaus Wohlrabe.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ