Φινλανδία: Το άνοιγμα των σχολείων δεν “τροφοδότησε” τον κορωνοϊό

H Φινλανδία δεν είδε να προκύπτουν στοιχεία για ταχύτερη διάδοση του κορωνοϊού αφότου άρχισε να ανοίγει και πάλι τα σχολεία στα μέσα Μαΐου

Το άνοιγμα των σχολείων σε όλη την Ευρώπη έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και ανησυχίες για την ταχύτερη εξάπλωση του ιού. Οι τελευταίες μελέτες, όπως ανακοινώθηκαν και στην Ελλάδα, δείχνουν πως τα παιδιά δεν ανήκουν στις ομάδες που διασπείρουν τον ιό, οπότε η επιστροφή στα σχολεία δεν πρόκειται να επιβαρύνει τις συνθήκες εξάπλωσης. 

Τις μελέτες αυτές δείχνει να επιβεβαιώνει και η Φινλανδία, η οποία δεν είδε να προκύπτουν στοιχεία για ταχύτερη διάδοση του κορωνοϊού αφότου άρχισε να ανοίγει και πάλι τα σχολεία στα μέσα Μαΐου, όπως δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος της χώρας.

“Έχει περάσει λίγος καιρός, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα τέτοιο στοιχείο”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής υγειονομικής ασφάλειας στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας Μίκα Σάλμινεν.

Η Φινλανδία άρχισε να ανοίγει και πάλι τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς στις 14 Μαΐου, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ