Η Nissan θα κλείσει το εργοστάσιο στη Βαρκελώνη

Η Nissan θα κλείσει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 2.800 θέσεων εργασίας, όπως ανέφερε η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Η Nissan θα κλείσει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 2.800 θέσεων εργασίας, όπως ανέφερε η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Η ιαπωνική μάρκα πρόκειται να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο ενός νέου τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου.

Η φίρμα θα παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό της για να γίνει μία μικρότερη, οικονομικά αποδοτική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τέσσερα χρόνια μειωμένων κερδών.

Το δεύτερο σχέδιο ανάκαμψης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε λιγότερο από έναν χρόνο θα σκιαγραφήσει πώς θα μειώσει το σταθερό κόστος, θα βελτιώσει τα προϊόντα της και θα αυξήσει τα μετρητά κεφάλαια, μετά από τις επιπτώσεις της πανδημία του κορωνοϊού.

Η Nissan ανέφερε τον Απρίλιο ότι αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια λειτουργική ζημιά έως 45 δισεκατομμύρια γιεν (417 εκατομμύρια δολάρια) όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το έτος έως τις 31 Μαρτίου, τη χειρότερη απόδοσή της από το 2008/09.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 4,8 εκατομμύρια οχήματα την τελευταία οικονομική χρονιά της, πτώση 13%.

Το σχέδιο θα ακολουθήσει μία νέα στρατηγική που ανακοίνωσε χθες η Nissan και οι συνεργάτες της Renault και Mitsubishi για να εργαστούν πιο στενά στην ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων για τη μείωση του κόστους και τη διασφάλιση της επιβίωσης του ομίλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ