Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Ο δείκτης αναφοράς έχει ενισχυθεί πάνω από 30% από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν σε σταδιακή ανάκαμψη με τους αξιωματούχους χάραξης πολιτικής να διοχετεύουν τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

Άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών, καθώς η αισιοδοξία για τις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν καθώς και το σχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας της ΕΕ επισκίασαν τις ανησυχίες για τις αυξανόμενες εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:18 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής, τηλεπικοινωνιών και κατασκευής αυτοκινήτων να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ο δείκτης αναφοράς έχει ενισχυθεί πάνω από 30% από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν σε σταδιακή ανάκαμψη με τους αξιωματούχους χάραξης πολιτικής να διοχετεύουν τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία και τις φαρμακοβιομηχανίες να κάνουν αγώνα δρόμου για να αναπτύξουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ