Τα ολοήμερα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και μετά θα επανεξεταστεί η κατάσταση

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως πριν ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία ελήφθη το "πράσινο φως" από τους λοιμωξιολόγους και υπογράμμισε πως η εισήγηση ήταν ομόφωνη

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέφερε πως τα ολοήμερα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως πριν ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία ελήφθη το "πράσινο φως" από τους λοιμωξιολόγους και υπογράμμισε πως η εισήγηση ήταν ομόφωνη.

Ερωτηθείσα εάν το άνοιγμα των δημοτικών θα είναι επικίνδυνο για τους μικρούς μαθητές γιατί είναι μικροί και δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, η κ. Κεραμέως απάντησε πως δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτόν του σχολείου για να μάθουν τα παιδιά να πειθαρχούν και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ ειδικά για τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα, η ίδια θύμισε πως αντίστοιχοι φόβοι υπήρχαν και για το άνοιγμα των γυμνασίων και των Λυκείων αλλά τελικώς δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα.

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε, επίσης, ότι οι μαθητές των δημοτικών λείπουν ήδη τρεις μήνες από τις σχολικές αίθουσες και εάν η επιστροφή τους γινόταν τον Σεπτέμβριο θα μιλούσαμε για έξι μήνες – κάτι που κάνει κακό στα παιδιά σε πολλούς τομείς, όχι μόνο από εκπαιδευτικής άποψης.

Αναφορικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, η υπουργός Παιδείας δήλωσε κατηγορηματικά ότι όλα είναι έτοιμα.