Ιδανικές συνθήκες για το άνοιγμα των σχολείων

Ο γιατρός επεσήμανε ότι το σχολείο είναι πολύ πιο ασφαλές από τα πάρκα και τις πλατείες στα οποία έχουν “ξεχυθεί” τα παιδιά τις τελευταίες μέρες

Ιδανικές χαρακτήρισε τις συνθήκες για την λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών, ο Ιατρός-Παθολόγος και διδάκτωρ του ΕΚΠΑ, Τάσος Σπαντιδέας πριν από λίγο στον αέρα της ΕΤ1. 

Σύμφωνα με τον ιατρό Σπαντιδέα, η συγκεκριμένη περίοδος είναι ιδανική για να επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, καθώς τα καθημερινά κρούσματα του νέου κορωνοϊού συνεχώς μειώνονται και έχουν φτάσει σε μονοψήφια νούμερα. Όπως επίσης υποστήριξε ο ιατρός Σπαντιδέας, σύμμαχος της επανεκκίνησης των σχολείων είναι και ο καιρός ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς και θα συνδράμει στο άνοιγμα των σχολείων. 

Όπως επισημάνθηκε, το άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων μέχρι στιγμής έχει δώσει θετικά πρώτα δείγματα, κάτι που ενισχύει την απόφαση γιατρών και κυβέρνησης να ανοίξουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. 

Σε ότι έχει να κάνει με τις ανησυχίες για τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης των παιδιών  στους κανόνες απόστασης μεταξύ τους, ο Τάσος Σπαντιδέας επεσήμανε ότι το σχολείο είναι πολύ πιο ασφαλές από τα πάρκα και τις πλατείες στα οποία έχουν “ξεχυθεί” τα παιδιά τις τελευταίες μέρες, καθώς στο σχολείο θα υπάρξει η συνεχής επιτήρηση των δασκάλων, οι οποίοι θα επιβλέπουν τα παιδιά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ