Νέα μέτρα τόνωσης 930 δισ. δολαρίων εξετάζει η Ιαπωνία

Τα συνδυασμένα μέτρα θα ανεβάσουν τις συνολικές δαπάνες για τον κορωνοϊό σε περίπου 40% του ιαπωνικού ΑΕΠ.

Ένα νέο πακέτο τόνωσης ύψους σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων σχεδιάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Nikkei, η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει μέτρα ύψους 100 τρισ. γεν (930 δισ. δολαρίων) που θα απαρτίζονται κυρίως από παροχή χρηματοοικονομικής βοήθειας προς τις επιχειρήσεις.

Το πακέτο, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ενός δεύτερου συμπληρωματικού προϋπολογισμού, και θα έρθει μετά το πακέτο-ρεκόρ των 117 τρισ. γεν που αναπτύχθηκε τον περασμένο μήνα.

Τα συνδυασμένα μέτρα θα ανεβάσουν τις συνολικές δαπάνες για τον κορωνοϊό σε περίπου 40% του ιαπωνικού ΑΕΠ.

Κατά την εφημερίδα, το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει 60 τρισ. γεν για επέκταση των δανειακών προγραμμάτων που παρέχουν κρατικά και ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Άλλα 27 τρισ. γεν θα μπουν στην άκρη για άλλες μορφές βοήθειας, περιλαμβανομένων των “ενέσεων” κεφαλαίου για προβληματικές επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει τον προϋπολογισμό, που θα περιλαμβάνει επίσης επιδοτήσεις για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να πληρώνουν ενοίκια και μισθούς, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ