Πολύ ενθαρρυντικά τα πρώτα κλινικά δείγματα του Avigan – Ταχεία ανάρρωση σε ασθενείς

H φαβιπιραβίρη που περιέχεται και στο Avigan δείχνει μέχρι στιγμής να είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία

Πολύ ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών της ουσίας Favipiravir, με την πλειονότητα των ασθενών στους οποίους δοκιμάστηκε να αναρρώνει δύο φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τις τυπικές θεραπείες. 

Το Favipiravir έχει υποβληθεί σε κλινική δοκιμή ασθενών που έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό από τη ρωσική φαρμακευτική εταιρεία επενδύσεων ChemRar με την υποστήριξη του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Το φάρμακο έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής μείωσης του χρόνου αποκατάστασης του ασθενούς και της διαθεσιμότητας του σε μορφή δισκίου, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση, σύμφωνα με δήλωση του RDIF.

«Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της δοκιμής θα διευκολύνουν την ταχεία έκδοση άδειας του Υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την έναρξη χρήσης του φαρμάκου, το οποίο θα επιτρέψει τη θεραπεία ασθενών με Favipiravir σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας», δήλωσε ο Kirill Dmitriev, Διευθύνων Σύμβουλος της Ρωσικής Άμεσης Επένδυσης Fund.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν έδειξαν ότι το 60% μιας ομάδας δοκιμής από 40 ασθενείς που έλαβαν favipriavir εξετάστηκαν αρνητικοί στον ιό μετά από πέντε ημέρες θεραπείας, δύο φορές πιο γρήγορα από την τυπική θεραπεία. Προηγουμένως, το φάρμακο είχε επίσης δοκιμαστεί στην Κίνα, όπου καταγράφηκαν παρόμοια αποτελέσματα.

«Οι ρυθμιστικές αρχές και οι ειδικοί θα μπορούν να παρακολουθούν την ασφάλεια της χρήσης του favipiravir [στη Ρωσία] στο διαδίκτυο, καθώς αναπτύσσεται ένα ειδικό σύστημα παρακολούθησης», ανέφερε η δήλωση.

Σε όλο τον κόσμο αυτή την περίοδο δοκιμάζονται δεκάδες φάρμακα για την καταπολέμηση της πανδημίας,η οποία μέχρι τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300.000 ανθρώπους. Οι δοκιμές αυτές έχουν οδηγήσει τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές σε ολοκληρωτική αλλαγή των μοντέλων παρακολούθησης, προκειμένου να ελέγχονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα και να δίνονται οι απαραίτητες άδειες όπου χρειάζεται. 

Η δραστική ουσία Favipiravir υπάρχει στο Avigan, το οποίο από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε από τα πιο ελπιδοφόρα φάρμακα για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ