Οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο “γύρισαν” στο 1946!

Ο Απρίλιος είχε τις χαμηλότερες πωλήσεις από τον Φεβρουάριο του 1946

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 97%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, λόγω της πανδημίας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τις χαμηλότερες πωλήσεις από τον Φεβρουάριο του 1946. Η πτώση αυτή, ωστόσο, είναι δικαιολογημένη, καθώς υπήρχε περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών αλλά και διακοπή παραγωγής, προκειμένου να περιοριστεί και ελεγχθεί η μετάδοση του θανατηφόρου κορωνοϊού σύμφωνα με το Reuters

Οι πωλήσεις τον Απρίλιο αντιστοιχούσαν σε μόλις 4.321 ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων. Η νέα πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος είναι να φτάσουν τις 1,68 εκατ. πωλήσεις. Τον Ιανουάριο του 2020 η πρόβλεψη ήταν για 2,25 εκατ. πωλήσεις, αυτή τη χρονιά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αγαθών της χώρας, αντιμετωπίζει απώλειες στην παραγωγή αξίας άνω των 8 δισ. λιρών (9,94 δισ. δολάρια) λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η παραγωγή σε όλη τη βιομηχανία έχει μειωθεί 14% μέχρι στιγμής φέτος ενώ και οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 43%.

Τον Απρίλιο, το best seller μοντέλο σε πωλήσεις στη Βρετανία, ήταν το Tesla Model 3, με 658 ταξινομήσεις. Συνήθως την πρώτη θέση στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων διεκδικούν μάρκες όπως οι Ford, Volkswagen και Vauxhall.

Τον Φεβρουάριο του 1946, λίγους μήνες μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, πωλήθηκαν μόλις 4.044 νέα αυτοκίνητα στη Βρετανία.

Τα πολυτελή εμπορικά σήματα υψηλής αξίας αλλά χαμηλού όγκου πωλήσεων, Rolls-Royce και Aston Martin, ανοίγουν ξανά τα εργοστάσιά τους αυτή την εβδομάδα, αλλά η παραγωγή μεγάλης κλίμακας υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί στο τέλος Μάιου. Η Jaguar Land Rover και η Mini έχουν προετοιμασθεί και αυτές για να ξεκινήσουν τη σταδιακή παραγωγή αυτοκινήτων.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας, το οποίο λειτουργεί από τη Nissan στο Σάντερλαντ, ανακοίνωσε ότι δεν θα κατασκευάζει αυτοκίνητα μέχρι τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη επίσης μειώθηκαν τον Απρίλιο, στην Ισπανία η πτώση άγγιξε το 96%, στην Ιταλία το 98% και στη Γαλλία το 89%.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν να ανοίγουν εκ νέου τα εργοστάσια τους, αξιωματούχοι της VW προειδοποίησαν ότι η παραγωγή θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει ξανά εάν οι πωλήσεις δεν αυξηθούν.

Η Γερμανία ανέβαλε την απόφαση για ένα πρόγραμμα απόσυρσης αυτοκινήτων, το οποίο θα συνέβαλε στην ενίσχυση της αγοράς.

Η κρίση της πανδημίας πλήττει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Οι εταιρείες αυξάνουν τις δαπάνες για ηλεκτρικά οχήματα για να συμμορφωθούν με αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών και χρειάζονται άμεσα κέρδη από συμβατικά οχήματα για τη χρηματοδότηση αυτών των επενδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ