Νίκος Σύψας: Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε βρει το φάρμακο

Κατά τον Νίκο Σύψα, είναι ασφαλές να πηγαίνουμε στη θάλασσα για μπάνιο καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.

Την ελπίδα και πεποίθηση του πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχει βρεθεί το φάρμακο για τον νέο κορωνοϊό, εξέφρασε ο Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Νίκος Σύψας μίλησε για το φάρμακο αλλά και το πως αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι, καθώς και τι θα γίνει με τις διακοπές. 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με το Remdecivir, που πριν από μερικές μέρες πήρε το πράσινο φως από την FDA στις ΗΠΑ, ο Νίκος Σύψας τόνισε πως «ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο, θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο». 

Αναφορικά με το εμβόλιο είπε πως «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο».

“Η θάλασσα θα είναι ασφαλής”

«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά» είπε ο Νίκος Σύψας σε σχέση με τις διακοπές το καλοκαίρι. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομές κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί», σημείωσε.

Κατά τον Νίκο Σύψα, πάντως, είναι ασφαλές να πηγαίνουμε στη θάλασσα για μπάνιο καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας είπε: «Όταν παραβιάζεται ο κανόνας των 2 μέτρων τότε φοράμε μάσκα». 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ