Κορωνοϊός: Ξεκινά η παραγωγή εμβολίου του Oxford University

Το Serum Institute στην Ινδία, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του πιθανού εμβολίου για τη νόσο Covid-19, το οποίο αναπτύχθηκε από το Oxford University, τις επόμενες 2 έως 3 εβδομάδες. Ελπίζει πως το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά έως τον Οκτώβριο, στην περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους στεφθούν από επιτυχία.

Η εταιρεία έχει συνεργασία με το Oxford University ως ένα από τα 7 ινστιτούτα που παρασκευάζουν το εμβόλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Serum Institute, Adar Poonawalla, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα του ινστιτούτου συνεργάζεται στενά με τον Dr Hill του Oxford University. Περιμένει να ξεκινήσει παραγωγή του πιθανού εμβολίου σε 2-3 εβδομάδες και να παραχθούν 5 εκατομμύρια δόσεις σε μηνιαία βάση τους 6 πρώτους μήνες-στη συνέχεια ελπίζει η παραγωγή να αυξηθεί σε 10 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα.

Το Serum Institute συνεργάστηκε στο παρελθόν με επιστήμονες του Oxford University σε project εμβολίου για την ελονοσία και ο Poonawalla μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι είναι από τους καλύτερους επιστήμονες.

Ο Poonawalla περιμένει πως το εμβόλιο για την Covid-19 θα βρίσκεται στην αγορά έως τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, μόνο αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Παραγωγή

Το Serum Institute θα παράγει το εμβόλιο προσδοκώντας επιτυχία στις κλινικές δοκιμές έως τον Σεπτέμβριο -Οκτώβριο στη Βρετανία. Ακολούθως, στο ινστιτούτο έλαβαν την απόφαση και το ρίσκο να ξεκινήσουν με δική τους ευθύνη την παραγωγή. Η απόφαση ελήφθη για να υπάρχουν αρκετές δόσεις διαθέσιμες, αν αποδειχτούν επιτυχείς οι κλινικές δοκιμές, δήλωσε ο Poonawalla. Βασίστηκε στο ότι το πιθανό εμβόλιο ChAdOx1nCoV-19 φάνηκε επιτυχές σε πειράματα που έγιναν σε ζώα και προχώρησε σε κλινική δοκιμή σε ανθρώπους.

Η φαρμακευτική σχεδιάζει να αρχίσει τις δοκιμές στην Ινδία για το εμβόλιο, με αναγκαίες εγκρίσεις από ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες είναι υπό εξέλιξη. Το εμβόλιο θα παράγεται στα 2 εργοστάσια της εταιρείας στην πόλη Πούνε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ