Πτώση 49% στα βασικά κέρδη της Airbus το α’ τρίμηνο

Πτώση 49% κατέγραψαν το α’ τρίμηνο τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Airbus, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 281 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 15% στα 10,631 δισ. ευρώ, εν μέσω της «σοβαρότερης κρίσης που έχει γνωρίσει ποτέ η αεροδιαστημική βιομηχανία».

Ο μεγαλύτερος αεροδιαστημικός όμιλος της Ευρώπης ανακοίνωσε επίσης αρνητικές ταμειακές ροές 8,03 δισ. ευρώ, περιλαμβανομένου του προστίμου των 3,6 δισ. ευρώ που κλήθηκε να καταβάλλει για τον διακανονισμό της υπόθεσης δωροδοκιών και διαφθοράς σε Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, η Airbus αποφάσισε να μην προβεί σε προβλέψεις για τις προοπτικές των κερδών της, ανέστειλε την καταβολή μερίσματος, ενώ τον περασμένο μήνα διαπραγματεύτηκε νέες εμπορικές πιστωτικές γραμμές λόγω της επίπτωσης της πανδημίας του κορωνοϊού .

Ο όμιλος με έδρα της Γαλλία, που δήλωσε πως θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην εξοικονόμηση ρευστού, θα μειώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες του 2020 κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ, στα 1,9 δις. ευρώ, ενώ είτε θα διαφοροποιήσει ή θα αναστείλει δραστηριότητες που «δεν είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνέχεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ