Συνωμοσιολόγοι κάνουν επιδρομές σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ

Με την επιδημία του κορωνοϊού να έχει επισήμως πάνω από 2,5 εκατ. κρούσματα σε όλο τον κόσμο και πάνω από 190.000 θανάτους, οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν “ξεφύγει” και τώρα απειλούν ακόμα και την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων στις ΗΠΑ. 

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μετρούν πάνω από 50.000 νεκρούς, διάφοροι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα προτρέπουν σε διενέργεια επιτόπιας εξέτασης σε νοσοκομεία από πολίτες, προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι άδεια και πως όλο το θέμα με τον κορωνοϊό είναι ψέμα. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εκατοντάδες πολίτες με κάμερες στα χέρια να εισβάλουν σε νοσοκομεία προκειμένου να δείξουν ότι όλα όσα λέγονται για την πανδημία είναι ψέματα καθώς οι αίθουσες αναμονής είναι “άδειες”. Με αυτό τον τρόπο διακινδυνεύεται η υγεία τόσο των ασθενών όσο και των νοσηλευτών που εργάζονται στα νοσοκομεία αυτά. 

Αυτό που παραβλέπουν (σκόπιμα ή μη) όλοι αυτοί που εισβάλουν στα νοσοκομεία, είναι ότι αυτά εξυπηρετούν μόνο τα πού έκτακτα περιστατικά ενώ έχουν αναβληθεί και όλες οι εξετάσεις ρουτίνας, προκειμένου να μειωθεί κατά πολύ ο κόσμος που βρίσκεται σε αυτά, σαν ένα μέτρο περιορισμού της διάδοσης του ιού. 

Αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει τους ιδρυτές του κινήματος #filmyourhospital να παρενοχλούν την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, να θέτουν εαυτούς και άλλους σε κίνδυνο και στη συνέχεια να συνεχίζουν να αναπαράγουν τα αυθαίρετα συμπεράσματα τους. 

Καναδοί ερευνητές εξέτασαν την εξάπλωση του κινήματος αυτού στα κοινωνικά δίκτυα, το οποίο μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τις 100.000 αναρτήσεις και ανακάλυψαν ότι πίσω από αυτές τις αναρτήσεις δεν “κρύβονται” αυτοματοποιημένα μηνύματα και ψεύτικοι λογαριασμοί. Αντίθετα βρέθηκαν ισχυροί δεσμοί αλληλοβοήθειας ανάμεσα σε όσους προχωρούν σε αυτή την πράξη, με πρωτοστάτες ακροδεξιά κινήματα τα οποία χρησιμοποιούν αναρτήσεις τέτοιου είδους προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν για να περάσουν πολιτικά μηνύματα εναντίον των αντιπάλων τους. 

Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό μικρών ομάδων, η”ενορχήστρωση” της κίνησης προέρχεται από συγκεκριμένα κέντρα με χιλιάδες ακόλουθους και έντονη δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ισχυρή απήχηση έχει το κίνημα εισβολής στα νοσοκομεία σε ομάδες φανατικών υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ