Υπουργός Επικρατείας: Η Ελλάδα βασικός τουριστικός προορισμός

Στο ερώτημα για την τουριστική σεζόν, ο υπουργός Επικρατείας διαχώρισε εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό: Αναφορικά με τον πρώτο δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, εκτίμησε.

Ούτως ή άλλως, πρόσθεσε, οι εσωτερικές μεταφορές θα λειτουργήσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού, θα γίνει και το άνοιγμα των ξενοδοχείων ίσως σε δύο φάσεις, δηλαδή πρώτα θα ανοίξουν ορισμένα ξενοδοχεία και αργότερα οι υπόλοιπες μονάδες. Υπό τον όρο, ασφαλώς, ότι τα πράγματα θα πάνε με τη ροή που πηγαίνουν και θα έχουμε μια πλήρη εξομάλυνση της καμπύλης της επιδημίας.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό από το εξωτερικό, εκεί είναι προφανές ότι «είναι μια πολύ δυσκολότερη άσκηση, η οποία εμπεριέχει και μια ευρωπαϊκή πολιτική» – θέμα το οποίο ο υπουργός εκτίμησε ότι θα συζητήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τα συμβούλια των αρμοδίων υπουργών.

Κατά την προσέγγισή του, θα πρέπει να υπάρχει κοινή πολιτική, με την επιφύλαξη ότι θα πρέπει να τηρούνται κανόνες δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος. «Αισθάνομαι ότι ο τουρισμός μας θα λειτουργήσει καλά» δήλωσε επίσης και επικαλέστηκε σημερινό δημοσίευμα της “Bild” – σε συνέχεια πολλών δημοσιευμάτων που επαινούν τη χώρα μας και τον τρόπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, όπως ανέφερε – το οποίο θεωρεί ότι η χώρα μας είναι ο πλέον ασφαλής τουριστικός προορισμός. 

Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας κατέθεσε την αίσθηση του, ότι από μια σχετικά περιορισμένη τουριστική πίτα παγκοσμίως, η Ελλάδα θα είναι ο βασικός τουριστικός προορισμός. Βεβαίως με απώλειες εσόδων, βεβαίως με σημαντική ύφεση, αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα πάει χαμένη η φετινή τουριστική χρονιά, είπε, υποσχόμενος ότι θα φροντίσει η κυβέρνηση έτσι ώστε να τηρηθεί ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια υγεία και την οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ