“Άστραψε και βρόντηξε” ο Χαρδαλιάς για τα κρούσματα – Παρέμβαση εισαγγελέα στην κλινική Ταξιάρχες

Μετά την προειδοποίηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για έλεγχο πειθαρχικών αλλά και ποινικών ευθυνών στην δομή και την κλινική στο Περιστέρι στην οποία παρουσιάστηκαν μαζικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι είχαμε παρέμβαση του εισαγγελέα. 

Η πολιτική και επιστημονική αρχή του υπουργείο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, όταν αποκαλύφθηκε ότι σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι παρουσιάστηκαν 28 κρούσματα. Επί τόπου βρέθηκε τόσο ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, όσο και ο ειδικός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του υπουργείου Σωτήρης Τσιόδρας. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, έχουν ληφθεί 101 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

«Σε δομή υγείας των δυτικών προαστίων είχαμε περίπου 28 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ήταν εργαζόμενοι. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα και έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επιστημονικός και διοικητικός και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλαχθεί η υγεία των τροφίμων. Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά, προειδοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πριν από λίγη ώρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι.

Ο Εισαγγελέας ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ