Δεν “αγαπάνε” τις μάσκες οι Έλληνες

Η χρήση μάσκας και γαντιών έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, ενώ στο σύνολο τους σχεδόν οι Έλληνες έμαθαν και συνειδητοποίησαν την αξία που έχει η προσωπική υγιεινή. 

Όπως δείχνει στο περιθώριο της η έρευνα της Interview, στην οποία ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει την μαζική αποδοχή των πολιτών της χώρας, πολλά από όσα μάθαμε κατά την πανδημία, θα συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και όταν αυτή έχει πια φύγει. 

Όπως δείχνει λοιπόν η δημοσκόπηση, οι πολίτες της χώρας έχουν σκοπό να συνεχίσουν να πλένουν τα χέρια τους με προσήλωση όταν ανοίξουν τα καταστήματα και επανεκκινήσει η οικονομία και να διατηρούν αποστάσεις, όμως δεν είναι καθόλου θετικοί στο να φοράνε μάσκα και γάντια. 

Η χρήση μάσκας είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει αφήσει “υποθήκη” η εξάπλωση του Sars στην ανατολική Ασία και είναι και ο λόγος που τόσοι πολίτες της Σιγκαπούρης, της Κίνας και άλλων χωρών την χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους. 

Όπως δείχνει η έρευνα, μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας οι Έλληνες θα διατηρήσουν την τήρηση των αποστάσεων, το πλύσιμο των χεριών και την αποφυγή της πολυκοσμίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ