Για δεύτερο κύμα ρισκάρουν οι χώρες που «ανοίγουν» πολύ νωρίς

Με πάρα πολλές χώρες να είναι σε «λουκέτο» ή περιοριστικά μέτρα, οι Αρχές έχουν αρχίσει να συζητούν πώς θα επιστρέψουν τα πράγματα στο φυσιολογικό.

Όπως μεταδίδει το CNBC, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ προειδοποιεί ότι εάν οι χώρες «ανοίξουν» πολύ νωρίς, ρισκάρουν να έχουν δεύτερο κύμα μολύνσεων.

«Πιστεύω ότι το να έχει κάποιος χρονοδιαγράμματα είναι πολύ δύσκολο. Καμία χώρα δεν μπορεί να ανοίξει πολύ νωρίς και μετά να είναι η πρώτη που θα έχει δεύτερο κύμα», είπε ο Ben Cowling.

Αυτό συμβαίνει επειδή, ακόμη και αν ξεπεράσουν το πρώτο κύμα τους, θα είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις που εισάγονται από άλλες χώρες οι οποίες βρίσκονται ακόμα στον πρώτο γύρο μολύνσεων ή ακόμα περνούν από ένα δεύτερο κύμα, το οποίο θα μπορούσε να αρχίσει τώρα στην Κίνα, δήλωσε ο Cowling.

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, πιστεύω ότι τα τεστ θα είναι κρίσιμα, αλλά χρειάζεται ακόμα κάποια κοινωνική αποστασιοποίηση. Γι ‘αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ένα πλήρες άνοιγμα, ακόμη και τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ