Το λάθος των Ελβετών που τους οδήγησε σε έλλειψη αντισηπτικών

Η χώρα που είναι γνωστή για την προετοιμασία που κάνει ώστε να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις βρέθηκε εκτεθειμένη στην πανδημία, μεταδίδει το Bloomberg.

Κατά τον ψυχρό πόλεμο η κυβέρνηση απαιτούσε, μεταξύ άλλων, οι πολίτες να έχουν στα σπίτια συγκεκριμένο απόθεμα τροφίμων για να χρησιμοποιήσουν σε περίοδο κρίσης. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν οδηγίες για το ποιες προμήθειες θα πρέπει να υπάρχουν για ενδεχόμενη έκτακτη ανάγκη.

Κι όμως τώρα, εν μέσω πανδημίας και τεράστιας ζήτησης για αλκοόλη προκειμένου να κατασκευαστούν απολυμαντικά, αντιμετωπίζει ελλείψεις. Ο λόγος: ξεφορτώθηκε τα αποθέματά αιθανόλης το 2018!

Όπως γράφει η Daily Tages-Anzeiger το απόθεμα 8.000 – 10.000 τόνων που υπήρχε θα μπορούσε να κάνει την διαφορά, εγκαταλείφτηκε όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να απελευθερώσει την συγκεκριμένη αγορά. Έτσι, σήμερα, όπως σε πολλές χώρες τα ράφια είναι άδεια από απολυμαντικά.

Αξιοσημείωτο ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για έκτακτες καταστάσεις η χώρα διατηρούσε αποθέματα σε καπνό και… βίδες. Διαθέτει επίσης προμήθειες αντιβιοτικών, εμβολίων, ρυζιού, ινσουλίνης και πετρελαίου θέρμανσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ