Π.Ο.Υ.: Τα μέτρα περιορισμού αγοράζουν χρόνο για προετοιμασία

Η πανδημία του κορωνοϊού «απέχει πολύ από το να τελειώσει» στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, και τα τρέχοντα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού απλώς «αγοράζουν χρόνο» ώστε οι χώρες να προετοιμαστούν για μια μεγάλης κλίμακας μετάδοση, δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως επισήμανε, η προσοχή έχει στραφεί τώρα στην Ευρώπη, όπως πιθανότατα θα στραφεί σε άλλες περιοχές, ενώ ο κίνδυνος παραμένει υψηλός σε όλες τις χώρες και περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού.

Ακόμα και με όλα αυτά τα μέτρα, ο κίνδυνος μετάδοσης στην περιοχή δεν θα φύγει, όσο συνεχίζεται η πανδημία, τόνισε ο Takeshi Kasai, περιφερειακός διευθυντής το Π.Ο.Υ. για την περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού.

Η προετοιμασία για μια μεγάλης κλίμακας μετάδοση θα πρέπει να φτάσει σε όλους, είπε, και προειδοποίησε τις χώρες που βλέπουν περιορισμό των κρουσμάτων, δεν θα πρέπει να επαναπαυθούν, διότι ο ιός μπορεί να επιστρέψει δριμύτερος.

Ο κ. Takeshi σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 50 υποψήφια εμβόλια κατά του Covid-19, και γίνονται διάφορες δοκιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ