Brexit: Παράταση διαπραγματεύσεων ζητάει η Βρετανία

Αν και δεν έχει παρθεί ακόμα η τελική απόφαση από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, ωστόσο οι πληροφορίες δείχνουν πως η κυβέρνηση αποδέχεται τώρα πως θα χρειαστεί να ζητήσει παράταση πριν την προθεσμία του Ιουνίου.

Οι διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ μετά το Brexit, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα, ακυρώθηκαν χθες με κυβερνητικές πηγές να αφήνουν να εννοηθεί πως η Βρετανία προετοιμάζεται τώρα να ζητήσει μια αμοιβαίως συμφωνημένη παράταση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Καθώς βαθαίνει η κρίση του κορωνοϊού, ανώτατες πηγές της βρετανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν επίσης πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονταν για την προετοιμασία του ενδεχομένου μη επίτευξης συμφωνίας, πλέον έχουν μετακινηθεί και εργάζονται στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα πηγές της ΕΕ δήλωσαν πως οι ελπίδες για την διενέργεια ενός πλήρους γύρου διαπραγματεύσεων με βιντεοσύνδεση εξανεμίστηκαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Αν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν έχει λάβει ακόμα τελική απόφαση, ωστόσο η Daily Telegraph, από πληροφορίες που έλαβε από υψηλά ιστάμενες πηγές, αντιλαμβάνεται πως η κυβέρνηση αποδέχεται τώρα πως θα χρειαστεί να ζητήσει παράταση πριν την προθεσμία του Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ