Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από Τετάρτη

Τα σούπερ μάρκετ πλέον θα λειτουργούν από τις 7.00 το πρωί έως και τις 10.00 το βράδυ

Στο κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού προχωράει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής – λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τα μοναδικά καταστήματα που θα είναι ανοιχτά από την Τετάρτη, θα είναι τα σούπερ μάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα βενζινάδικα, τα συνεργεία και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Από την απαγόρευση όπως είναι φυσικό εξαιρείται το ηλεκτρονικό εμπόριο

Σε ότι έχει να κάνει με φούρνους, αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτοί καθώς ανήκουν στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ακόμα δεν υπάρχουν διευκρινήσεις για το καθεστώς στο οποίο θα υπαχθούν τα περίπτερα. 

Φήμες η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας – Πρόστιμο 5.000 για όσους παραβιάζουν τα μέτρα

“Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος και αυτό που προέχει είναι να περιοριστεί η μετάδοση του ιού, για να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει, προκειμένου οι ευπαθείς ομάδες και όσοι χρειαστούν νοσηλεία να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα”, σημείωσε η κα Πελώνη, με την κυβέρνηση να φέρνει στην πρώτη γραμμή τα “κλειδιά” της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής συνέπειας.

Ταυτόχρονα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως παραπληροφόρηση τις φήμες που διακινούνται για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. “Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, ανέφερε και υπενθύμισε πως θα υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όσους δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και παραβιάζουν τα μέτρα.

Πως θα διαμορφωθεί το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται το βράδυ πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να μπει ρύθμιση για διεύρυνση ωραρίου σε σούπερ μάρκετ από 7.00 το πρωί έως και 10.00 το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ