Κορωνοϊός: Στους 4 οι νεκροί στην Ελλάδα

Πρόκειται για 53χρονο που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Και τέταρτο θύμα του κορωνοϊού καταγράφηκε στη χώρα μας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. 

Πρόκειται, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για 54χρονο που είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΑΧΕΠΑ πριν από κάποιες μέρες.

Οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε τέσσερις, καθώς χθες υπέκυψαν ένας 90χρονος και ένας 67χρονος και την περασμένη εβδομάδα είχε υποκύψει ο 66χρονος από την Ηλεία που νοσηλευόταν στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από τα 228 κρούσματα συνολικά στη χώρα μας, συνεχίζουν να νοσηλεύονται 57 ασθενείς, από τους οποίους οι 5 είναι διασωληνωμένοι και 8 έχουν πάρει εξιτήριο.

Τα «ορφανά» κρούσματα

Η επιστημονική κοινότητα φαίνεται πως ανησυχεί ιδιαίτερα για την αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων, ο αριθμός των οποίων αγγίζει πλέον τα 22.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε πως η πλειοψηφία αυτών των ορφανών κρουσμάτων εντοπίζονται στην Αττική.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από τα 228 κρούσματα συνολικά στη χώρα μας αφορούν τέσσερις ανθρώπους που κατέληξαν, ενώ συνεχίζουν να νοσηλεύονται 57 ασθενείς, από τους οποίους οι 5 είναι διασωληνωμένοι και 8 έχουν πάρει εξιτήριο.

Το 51% όσων νοσούν είναι άνω των 65 ετών ενώ συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα για έλεγχo

«Σίγουρα τα μέτρα δεν αποδίδουν αμέσως. Σε 2-3 εβδομάδες θα δει κάποιος αν αποδίδουν τα μέτρα για έναν ιό που εξαπλώνεται ταχύτατα. Εμένα δεν με ανησυχούν οι θάνατοι, αλλά τα “ορφανά” κρούσματα (όσα δεν ξέρουμε πηγή μετάδοσης) που το καθένα έχει δώσει το δικό του κύκλο μετάδοσης κι αυτός ο κύκλος μετάδοσης είναι εκθετικός» τόνισε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε με έμφαση ότι «αν δεν έχουμε και την ατομική ευθύνη μαζί με τα μέτρα, τα μέτρα δεν θα δουλέψουν»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ