Ένωση Ελλήνων Χημικών: 1η Ημερίδα σχετικά με τις Μελέτες για αδειοδότηση των επιχειρήσεων

 Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων».

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Συγκρότηση ολοκληρωμένης πολιτικής για την άσκηση της εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων σε αντικείμενα που εμπίπτουν στο επιστημονικό πεδίο της Χημείας» στην Αθήνα, την Τρίτη 03/10/2023 και ώρα 19:00 στην Ένωση Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27, 106 82, Αθήνα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων» και θα αναπτυχθούν οι κάτωθι θεματικές ενότητες που άπτονται του αντικειμένου του έργου:

– Προτάσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτικών εργαστηρίων στις διαδικασίες αξιολόγησης της υγιεινής των εγκαταστάσεων ξενοδοχειακών μονάδων.

– Προτάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου μονάδων παραγωγής αλκοόλης και την είσπραξη ειδικών φόρων κατανάλωσης.

– Εξαγωγές σε τρίτες χώρες: προϋποθέσεις, πιστοποιητικά και έλεγχοι.

– Χημικές και φυσικές δοκιμές βιομηχανικών προϊόντων ως προϋπόθεση για εξαγωγές σε τρίτες χώρες.

– Απλοποίησης της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και δυνατότητες ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών τεχνολογιών.

– Κατάρτιση Σχεδίων Προτάσεων βελτίωσης του Θεσμικού Πλαισίου για την άσκηση της εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Το έργο εντάσσεται στην εγκεκριμένη πράξη με τίτλο: «Mελέτες για τη χάραξη στρατηγικής εποπτείας της αγοράς και αδειοδότησης των επιχειρήσεων» με Κωδικό MIS 5104625, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ