Λακωνία: 13χρονη βιάστηκε από τέσσερα άτομα, οι δύο συγγενείς της

Ο ένας είναι και πατέρας του παιδιού της.

Η εκπαιδευτική κοινότητα υποψιαζόμενη, σε συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου και με πρόφαση προληπτικό ιατρικό έλεγχο για όλα τα παιδιά την υπέβαλε σε αιματολογικές εξετάσεις και ο αιματολόγος συνέταξε αναφορά την οποία και απέστειλε στον Εισαγγελέα Γυθείου γνωστοποιώντας το γεγονός. Η 13χρονη απομακρύνθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον και μεταφέρθηκε σε μαιευτήριο στην Αθήνα, καθώς μια εγκυμοσύνη έφηβης μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη για το παιδί.
Η ανήλικη προέρχεται από εξαμελή οικογένεια, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν παραμελημένα, ενώ οι γείτονες βοηθούσαν τα παιδιά με τρόφιμα και ρούχα. Αμέσως μετά την γέννα, η εισαγγελία εκκίνησε διαδικασίες αναδοχής-υιοθεσίας, ενώ αναμένεται το πόρισμα σχετικά με την πατρότητα. Η 13χρονη φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό πρόσωπο στην Λακωνία και από έτερο συγγενικό πρόσωπο στην Αθήνα όπου φιλοξενούνταν μετά τον τοκετό.
Παρόλα αυτά η 13χρονη υπέδειξε ακόμα δύο πρόσωπα ως φερόμενους βιαστές, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Παραδέχθηκαν την κατηγορία, κάνοντας λόγο για…συναίνεση. Πράγμα που δεν ισχύει σε αυτές τις ηλικίες. Σε κατάθεση που δόθηκε τον Φεβρουάριο, η 13χρονη υπέδειξε τον συγγενή της που φέρεται να είναι ο πατέρας του παιδιού. Μάλιστα η μαρτυρία περιλαμβάνει και την επιβαρυντική κατηγορία της χρήσης ουσιών, ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις της ανήλικης. Ο συγκεκριμένος κρατείται ήδη σε φυλακές για άλλο αδίκημα. Πλέον το κορίτσι βρίσκεται σε δομή στην Πάτρα.

Από τα 6 άτομα που κατηγορούνται δύο άτομα έχουν κατηγορηθεί για αρπαγή, δύο για βιασμό και άλλα δύο με την επιβαρυντική διάταξη της συγγενικής σχέσης, εκ των οποίων ο ένας και με χρήση ουσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ