Ποιες δραστηριότητες μειώνουν και πόσο τον κίνδυνο άνοιας

Nέα κινεζική επιστημονική μελέτη δείχνει ποιες δραστηριότητες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και γενικότερα άνοιας.

Η ανάγνωση ενός βιβλίου, η αφιέρωση χρόνου στην οικογένεια και στους φίλους, οι χειροτεχνικές δημιουργίες, η γιόγκα, τα σπορ και ο εθελοντισμός είναι ανάμεσα σε εκείνες τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος συχνότερα, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και γενικότερα άνοιας, δείχνει μια νέα μελέτη Κινέζων επιστημόνων. Το μεγαλύτερο όφελος έχουν οι νοητικές-γνωστικές δραστηριότητες και έπονται οι σωματικές και οι κοινωνικές.

Οι ερευνητές -με επικεφαλής τον καθηγητή, Λιν Λου, του Έκτου Νοσοκομείου και του Ινστιτούτου Εγκεφάλου IDG/McGovern Institute του Πανεπιστημίου του Πεκίνου- πραγματοποίησαν μια ευρεία συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση όλων των διαθέσιμων ερευνών διεθνώς σχετικά με τις επιπτώσεις διαφόρων δραστηριοτήτων(νοητικών, σωματικών, κοινωνικών) πάνω στον κίνδυνο άνοιας. Τα συμπεράσματά τους δημοσίευσαν στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Περισσότερα στο govnews.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ