Η Ελλάδα μετατρέπεται σε επενδυτικό «παράδεισο» με «ναυαρχίδα» το Ελληνικό

Η χώρα μας γυρνά «σελίδα» και από «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης μετατρέπεται σε βασικό επενδυτικό προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς.

Η υπογραφή για την έκδοση της πρώτης άδειας για κατασκευή ουρανοξύστη στην Ελλάδα σηματοδοτεί τη νέα οικονομική και επενδυτική πορεία που «χαράσσει» πλέον η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη μιζέρια των μνημονίων.

Εξάλλου, η «αυστηρή εποπτεία» από τις Βρυξέλλες και το τέλος επίσημα των μνημονίων στην Ελλάδα θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες, στις 20 Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, «εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στο Ελληνικό», που θα έχει ύψος 198,85 μέτρα.

Πρόκειται για την αρχή της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, που θα αποτελέσει το έναυσμα του επενδυτικού «πυρετού» που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Εκτός του Ελληνικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αναμένονται σημαντικές επενδύσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Ο λόγος για έργα, που αναμένεται να αναβαθμίσουν οικονομικά και γεωπολιτικά την χώρα μας.

Η ενεργειακή αναβάθμιση αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επενδυτική και επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας μας.

Το γεγονός πως η Αμερικανική οικονομική υπερδύναμη Exxon Mobil «μπαίνει» δυναμικά στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Νότια και Νοτιοδυτικά της Κρήτης, καταδεικνύει την ενισχυμένη θέση της Ελλάδας στην περιοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govnews.gr εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ