Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου- Υβριστικά σχόλια από τους συγκεντρωμένους πολίτες

Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε από το κτίριο της εισαγγελίας στο ανακριτικό γραφείο η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και αφορούσε αλεξίσφαιρο, κουκούλα και είχε δεμένα τα χέρια της με χειροπέδες πισθάγκωνα, προστατεύθηκε από τους αστυνομικούς με ασπίδες, με την ένταση να “χτυπάει” κόκκινο και τον κόσμο να βρίζει την κατηγορούμενη.

Όταν εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης και η Ρούλα Πισπιρίγκου βγήκε από το κτίριο 16 για να μεταφερθεί στο 9 ώστε να οδηγηθεί στον ανακριτή, απ’ όπου θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, στα 100 μέτρα που έπρεπε να διανύσει με τα πόδια, οι αστυνομικοί σήκωσαν τις ασπίδες τους για να την προστατεύσουν, ενώ εξοργισμένοι συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν εκεί την έβριζαν. «Βρώμα, φόνισσα» της φώναζαν κι εκείνη δεν είπε τίποτα ούτε καν σήκωσε το κεφάλι της! Κάποιοι άλλοι της φώναξαν και «λιθοβολισμό μέχρι τέλους, ομολόγησε για να λυτρωθείς, σκύλα».

Η 33χρονη, μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που πέθαναν σε διάστημα τριών ετών, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η δίωξη αφορά στο θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή τον περασμένο Ιανουάριο στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Η κατηγορούμενη αρνείται τα πάντα. Το είπε και στον Απόστολο Λύτρα όταν εκείνος της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι δεν θα την υπερασπιστεί, ενώ και στα κρατητήρια η στάση της, όπως περιγράφεται από τους αστυνομικούς, δείχνει έναν άνθρωπο ψυχρό.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε το βράδυ στην ανάκριση και τα ξημερώματα πήγε στα κρατητήρια, όπου δεν κοιμήθηκε, ήταν αμίλητη και απόμακρη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις.

Δεκάδες πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, φώναζαν υβριστικά σχόλια εναντίον της, ενώ αρκετοί την καλούσαν να ομολογήσει για να λυτρωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ