Θεοδωρικάκος: «Η αλήθεια για τη δολοφονία του Άλκη θα λάμψει σύντομα»

Όπως είπε ο υπουργός, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι ήδη στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη «είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα».

Όπως είπε ο υπουργός, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ενώ εκκρεμούν δύο συλλήψεις οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν, με τη συνδρομή και της Αλβανίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι η μια εκκρεμής σύλληψη είναι για έλληνα πολίτη ενώ η δεύτερη πρόκειται για αλβανό πολίτη, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδας και επισήμανε ότι «αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας».

Σε ερώτηση για το δολοφόνο του αδικοχαμένου Άλκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχει ενδελεχή ενημέρωση και το διακύβευμα είναι να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη. «Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πρόσθεσε ότι έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών που είναι 20 χρονών, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία».

Για τις δηλώσεις των γονιών του Άλκη, ο κ.Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι αισθάνεται συγκλονισμένος γιατί έχουν βρει το κουράγιο και τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης και καρτερικότητας αντιμετωπίζουν αυτή την την τραγική εξέλιξη για τη ζωή τους.

«Ας κρατήσουμε το μήνυμα ενότητας και αγάπης το οποίο πρέπει να κάνουμε αναγκαίες πράξεις και αποφάσεις για να μη χαθεί ξανά άλλη ανθρώπινη ζωή μέσα στη βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού», σημείωσε με νόημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ