Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συνεχίζει την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων του Αυγούστου

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε όλες τις πληγείσες Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες: Εύβοια – Πελοπόννησο – Φωκίδα – Φθιώτιδα – Αττική.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τους πυρόπληκτους των πυρκαγιών του Αυγούστου 2021.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει στη σταδιακή ανάκαμψη των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας σε όλες τις πληγείσες περιοχές με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης πολλαπλού σκοπού για τις ανάγκες όσων έχουν υποστεί μερική ή ολική ζημιά στις κατοικίες τους (κίτρινες ή κόκκινες).

Ομάδες καταγραφής του ΕΕΣ βρίσκονται στους πληγέντες Δήμους της Πελοποννήσου με παράλληλη δυνατότητα ηλεκτρονικής καταγραφής με προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου (για την Πελοπόννησο) και αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο [email protected].

Η προσέλευση των πληγέντων γίνεται ανά Κοινότητα και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, σύμφωνα με πρόγραμμα που ανακοινώνεται από την ιστοσελίδα του ΕΕΣ και τις τοπικές Αρχές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε όλες τις πληγείσες Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες: Εύβοια – Πελοπόννησο – Φωκίδα – Φθιώτιδα – Αττική. Ολοκληρώθηκε η καταγραφή στην Εύβοια, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν σταδιακά οι υπόλοιπες περιοχές.

Πληροφορίες για τα κριτήρια και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τους τρόπους υποβολής αίτησης, τις ημερομηνίες εξυπηρέτησης των ομάδων του ΕΕΣ, τους τρόπους επικοινωνίας και οδηγίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από δωρεές που συγκέντρωσε ο ΕΕΣ από εγχώριους δωρητές και δωρητές από το εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ