Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφίζουν Τραμπ για τις εκλογές του 2024

Κυρίαρχος φαίνεται να είναι ο Ντόναλντ Τραμπ στις προτιμήσεις των ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων για το 2024.

Στους πιθανούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ συγκαταλέγεται ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Harvard CAPS/Harris) που δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά στη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων «Τhe Hill».

Σε ένα υποθετικό σενάριο με οκτώ υποψήφιους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές των ΗΠΑ το 2024, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, εξασφαλίζοντας ποσοστό υποστήριξης 57% μεταξύ των ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς βρίσκονται σταθερά γύρω στο 12% και 11% αντίστοιχα. Στην ίδια δημοσκόπηση, ωστόσο, δεν υπήρξε άλλος από τους πιθανούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων με διψήφιο ποσοστό.

Σε αυτό το υποθετικό σενάριο εκλογών, αν ο Τραμπ τελικά δεν υποβάλλει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, τότε ο Ρον ΝτεΣάντις θα τον αντικαταστήσει, αφού βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα λαμβάνει ποσοστό υποστήριξης 30%, όταν ο Τραμπ δεν διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα, με τον Πενς να τον ακολουθεί με ποσοστό 24%.

Σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ από το Τέξας λαμβάνει ποσοστό 14%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η οποία υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη επιρροή που ασκεί ο Τραμπ στους ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, καθώς ο ίδιος σταθμίζει τη στάση του, για μία ενδεχόμενη επιστροφή του στην εκλογική κούρσα του 2024.

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση αν θα είναι και πάλι υποψήφιος για το Λευκό Οίκο, όμως έχει ενεργοποιήσει μία άλλη εκστρατεία, αναφορικά με τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Τραμπ και του ΝτεΣάντις, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του αυτή τη χρονιά, αλλά θεωρείται ένας ισχυρός εν δυνάμει υποψήφιος, για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ