Κινητοποιείται ο στρατός για τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό

Η Αττική Οδός θυμίζει… Βόρειο Πόλο, ενώ χιλιάδες οδηγοί βρίσκονται για ώρες ολόκληρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, τη διάσωση των οποίων αναλαμβάνει ο στρατός.

Επεμβαίνει ο στρατός για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς που βρίσκονται από το πρωί κολλημένοι στην Αττική Οδό, ενώ η έξοδος των οχημάτων θα γίνει από Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Μαραθώνος και Πεντέλης.

Με ερπυστριοφόρα, εκχιονιστικά και καμιόνια με προμήθειες και κουβέρτες επιχειρούν δυνάμεις του ελληνικού στρατού στις εξόδους 11 ως και 18 της Αττικής Οδού.

«Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική Οδό», αναφέρουν πηγές.

Εικόνες που παραπέμπουν σε χιονοδρομικό κέντρο και όχι στον πιο σύγχρονο -θεωρητικά- δρόμο ενός προηγμένου κράτους συνεχίζει να συναντάει κανείς στην Αττική Οδό το απόγευμα της Δευτέρας, με το σκοτάδι να δυσκολεύει πλέον την κατάσταση για τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Εκατοντάδες οδηγοί βρίσκονται στα όριά τους, καθώς βρίσκονται στο σημείο από το πρωί χωρίς νερό και φαγητό. Όσοι έχουν ανοικτές τις μηχανές τους για να ζεσταθούν αναμένεται πολύ σύντομα να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της… βενζίνης, κάτι που αν συμβεί θα τους αφήσει χωρίς θέρμανση σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι σε εξέλιξη ευρεία κινητοποίηση δυνάμεων του στρατού και για την Αττική οδό. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα γίνει από έξι σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση θα γίνει με ειδικά οχήματα ή πεζή. Ο στρατός θα βγάλει τον κόσμο που έχει εγκλωβιστεί, από τις 11:00, υπό δραματικές συνθήκες, χωρίς νερό και φαγητό. Θα στηθούν σκηνές για να προμηθεύσουν τους ανθρώπους τα απαραίτητα και εν συνεχεία με λεωφορεία θα κινηθούν προς ξενοδοχεία για να διανυκτερεύσουν.

Μεταφέρουν επίσης όσους οδηγούς έχουν μείνει από μπαταρία, καύσιμα, έχουν παιδιά ή άτομα από ευπαθείς ομάδες σε κοντινά σημεία για να τους παραλάβουν στελέχη της πολιτικής προστασίας, των κοντινών δήμων ή της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δυνάμεις του στρατού ενισχύονται προκειμένου να προλάβουν πριν από τα μεσάνυχτα την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης των οδηγών.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι, ωστόσο, οι νταλίκες που έχουν ακινητοποιηθεί και μάλιστα «διπλώσει» (κάθετα ή διαγώνια) μέσα σε ρεύματα της ανόδου και καθόδου της Αττικής Οδού.

Προηγουμένως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζήτησε από την Τροχαία να μειωθεί η ροή των οχημάτων στην είσοδο στην Αττική Οδό, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να απεγκλωβίζονται τα οχήματα και να γίνεται αποχιονισμός.

Η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.

Τα διόδια της Αττικής Οδού άνοιξαν για να διευκολυνθούν οι οδηγοί, ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ