Υπ. Οικ.: Τα κρούσματα σε παιδιά ήταν περισσότερα όσο ήταν κλειστά τα σχολεία

Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά στην αντιπολίτευση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας πως είναι πιο «υγιές» τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον

Οι αριθμοί «λένε πάντα την αλήθεια» και αυτούς επικαλούνται πηγές του Υπουργείου Παιδείας για να «απαντήσουν» στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το αν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου είχε προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση, ενώ τις πρώτες μέρες προέκυψαν χιλιάδες θετικά selftest, παιδιών και εκπαιδευτικών.

Η κριτική στην κυβέρνηση ήταν αυστηρή, αλλά η θέση του Υπουργείου Παιδείας ήταν πως είναι καλύτερα τα παιδιά να κάνουν τεστ για να πάνε στο σχολείο και άρα τα κρούσματα να εντοπιστούν, παρά να είναι στο σπίτι με παππούδες και γιαγιάδες και να μεταδίδουν, χωρίς να το ξέρουν, τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, πηγές του Υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι την εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία τα κρούσματα σε παιδιά ήταν 43.608 και την εβδομάδα αφού άνοιξαν ήταν σχεδόν 10.000 λιγότερα, 33.194 συγκεκριμένα.                             

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ