Κορονοϊός – Μπουρλά: Πότε θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τον Έλληνα CEO της Pfizer ο οποίος παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Σε καλή θέση βρίσκεται η ανθρωπότητα, προκειμένου να πάρει πίσω τις ζωές της, σύμφωνα με τον Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer μίλησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό να συμβεί ακόμα και την άνοιξη, αφού διαθέτουμε αρκετά εργαλεία στη διάθεσή μας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ο Άλμπερτ Μπουρλά απάντησε: «Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω… είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού στη Γαλλία. Σχολιάζοντας τους λόγους που οδήγησαν τη Pfizer στην απόφαση να επενδύσει, τόνισε ότι η εταιρεία του θα αναθέσει στη γαλλική Novasep ένα μέρος της παγκόσμιας παραγωγής του αντιικού χαπιού κατά της νόσου Covid, «Paxlovid».

«Ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος θα επενδύσει περισσότερα από 520 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία σε διάστημα πέντε ετών», αποκάλυψε συγκεκριμένα.

Η Novaser είναι ένας όμιλος εταιρειών, ο οποίος εδρεύει στη Λυών και ασχολείται με την βιοφαρμακευτική τεχνολογία. Η συνεργασία της με την Pfizer θα επιτρέψει στον αμερικανικό κολοσσό να ενισχύσει τις παραγωγικές της ικανότητες, αφού ο γαλλικός όμιλος θα παρασκευάζει το Paxlovid, το χάπι κατά της Covid, στο εργοστάσιο που διαθέτει στο Mourenx.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο χάπι, αν ληφθεί εντός τριών ημερών από τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊόύ μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου των ασθενών κατά 89%, σύμφωνα με την Pfizer.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του εγχειρήματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αμερικανικό εργοστάσιο με έδρα τη Γαλλία θα τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει πιθανή επέκταση παραγωγής και «σε άλλες εγκαταστάσεις της Novasep προκειμένου να αυξήσει σημαντικά τον όγκο από το 2023».

Μάλιστα η στρατηγική της Pfizer σε σχέση με τη Γαλλία δεν σταματά εδώ, αφού στο πρόγραμμα βρίσκονται επενδύσεις στη γαλλική βιοτεχνολογία, ιδιαίτερα στους τομείς της ογκολογίας, των σπάνιων ασθενειών, των αυτοάνοσων νοσημάτων και του mRNA. Μάλιστα, το εργαστήριο έχει δεσμευτεί απέναντι στα γαλλικά νοσοκομεία να αυξήσει τις κλινικές του δοκιμές σε Γάλλους ασθενείς.

Τέλος, σχολιάζοντας τους λόγους για τους οποίους η Pfizer επέλεξε την Γαλλία για την συγκεκριμένη επένδυση ο Αλβέρτος Μπουρλά τόνισε: «Η χώρα μας άνοιξε τις πόρτες, καλωσορίζοντας τις ξένες επενδύσεις, ιδιαίτερα τις βιομηχανικές επενδύσεις. Οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατέστησαν τη Γαλλία μία χώρα πολύ ανταγωνιστική. Επιπλέον, η τεχνογνωσία στις τεχνολογίες του τομέα υγείας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ