Τζόκοβιτς: Για τρία χρόνια εκτός Australian Open – Το ιλιγγιώδες ποσό που θα πρέπει να πληρώσει

Ένα τεράστιο χρηματικό ποσό θα πρέπει να καταβάλλει ο σέρβος τενίστας, μετά τη δικαστική του ήττα από τους Αυστραλούς, ενώ ταυτόχρονα θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς όχι μόνο χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο του στο Australian Open που θα του έδινε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ (έπαθλο νικητή), αλλά καλείται να βγάλει από την… τσέπη του ένα τεράστιο ποσό.

Σύμφωνα με την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, ο Τζόκοβιτς θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα τεράστιο ποσό ακόμα και για το βεληνεκές του Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο «Τζόκερ» θα βάλει.. βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα πρέπει να δώσει περίπου 500.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Σε αυτό το ποσό, δεν υπολογίζεται και η αμοιβή των δικηγόρων που τον εκπροσώπησαν.

Εκτός Australian Open για τρία χρόνια

Φαίνεται πως θα χρειαστεί να περάσουν λίγα χρόνια για να ξαναδούμε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να.. πατάει τον αγωνιστικό χώρο στη «Rod Laver Arena» της Μελβούρνης.

Μετά την απέλασή του, οι φίλοι του, αλλά και ο χώρος του τένις περίμενε να ξεκαθαρίσει, εάν θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη που προβλέπει πως ο εννιά φορές κατακτητής του Australian Open δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα για μια τριετία.

Σε δηλώσεις της στο «Today Show», η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, επιβεβαίωσε το εφιαλτικό αυτό σενάριο για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων.

«Η βίζα του ακυρώθηκε από τον υπουργό Hawke και η ακύρωση αυτή νομιμοποιήθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ως εκ τούτου έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για 3 χρόνια», εξήγησε η Άντριους.

Εάν δεν αλλάξει κάτι, οι προπονήσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς στην «Rod Laver Arena», περιμένοντας την απόφαση των Αυστραλιανών- θα είναι οι τελευταίες εικόνες που θα έχουμε με τον Σέρβο στη «χώρα των καγκουρό» για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ