Τι απαντά η Aegean για το περιστατικό της Μήλου

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προσγείωσή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Μήλου εξαιτίας των έντονων ανέμων,

Ένα απρόοπτο έζησαν οι επιβάτες της πτήσης ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο, όταν το αεροσκάφος τύπου ATR42-600 με το οποίο εκτελείται το δρομολόγιο βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Ευτυχώς, επιβάτες και πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους, αφού δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Το περιστατικό συνέβη λόγω έντονων ανέμων.

Η ανακοίνωση της Aegean

«Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».