Apple: Η πρώτη εταιρεία στον κόσμο με αξία πάνω από 3 τρισ. δολάρια

Η Apple Inc, έγινε εχθές, Δευτέρα, η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Apple Inc, έγινε εχθές, Δευτέρα 3 Ιανοαρίου 2022, η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό συμβαίνει χάρη στην βεβαιότητα των επενδυτών ότι η κατασκευάστρια του iPhone θα συνεχίσει να λανσάρει προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά, καθώς εξερευνά νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το «metaverse».

Η αξία της μετοχής της εταιρείας έφθασε στα 182,88 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας, που αποτελεί ρεκόρ, στην πρώτη συνεδρίαση του 2022.

Λίγα λόγια για την Apple

Η Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου  2007, Apple Computer Inc.), γνωστή και απλώς ως Apple, είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Mac (παλαιότερα ονομάζονταν Macintosh), τα έξυπνα τηλέφωνα iPhone, οι υπολογιστές- ταμπλέτες iPad και τα Apple Watch.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Στηβ Τζομπς, τον Στηβ Βοσνιάκ και τον Ρόναλντ Γουέιν τον Απρίλιο του 1976. Σήμερα, διευθύνεται από τον Τιμ Κουκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ