Ιωάννης Σμυρλής: “Πράσινη” ενέργεια παντού με περισσότερες προτάσεις και νέες πρακτικές

Τη σημασία της «πράσινης» ενέργειας τόνισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερες δράσεις.

Τη σημασία της προώθησης των κοινών πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, και των πολιτικών για πράσινη και καθαρή ενέργεια, τόνισε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην 44η Υπουργική Διάσκεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα επισήμανε και τη σημασία της ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μελών του Οργανισμού.

Ο κ. Σμυρλής, στην τοποθέτησή του, αποσαφήνισε ότι μετά από χρόνια αδράνειας, η Ελλάδα και η Τουρκία ανέλαβαν την πρωτοβουλία το 2020 να συνεισφέρουν οικονομικά στο Ταμείο, σε εθελοντική βάση, και προέτρεψε όλους τους εταίρους «να σκεφτούν τη δική τους οικονομική συνεισφορά με στόχο την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του Ταμείου».

Ο γγ ΔΟΣΕ αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο των τριάντα ετών από την ίδρυση του Οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι πρέπει αυτή να αποτελέσει «ορόσημο για τις αναγκαίες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, ώστε ο ΟΣΕΠ να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του μέλλοντος και στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών».

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Σμυρλής δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την απερχόμενη προεδρία της Γεωργίας, η οποία, όπως είπε, άσκησε αποτελεσματικά το έργο της κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ευχόμενος καλή επιτυχία στη Μολδαβία για την ανάληψη της προεδρίας του ΟΣΕΠ.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε επίσης και τα μέλη του Οργανισμού για την εκλογή του πρέσβη Δημητρίου Ράλλη στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα από τον Ιούλιο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ