Lamda Development: Το Experience Park “ανοίγει τις πύλες του” με εντυπωσιακές εκδηλώσεις

Το ευφάνταστο νέο πάρκο στο Ελληνικό ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις, από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου και πολύ νωρίτερα από τον αρχικό του προγραμματισμό, το νέο Experience Park στο Ελληνικό αρχίζει να υποδέχεται το κοινό, με μεγάλες εκπλήξεις, φανταστικές εκδηλώσεις και γιορτινά όμορφα events.

Συγκεκριμένα, οι πόρτες θα ανοίγουν καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Experience Park του Ελληνικού καλύπτει μία έκταση πάνω από 70 στρέμματα, η οποία αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Ειδικά για την εορταστική περίοδο, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park, στολισμένο και γεμάτο λάμψη, προσκαλεί το κοινό να ζήσει την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. 

Ο εντυπωσιακός στολισμός

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μοναδικά light installations δημιουργούν μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Tο Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το Helios, μία εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Παράλληλα, το Πάρκο κοσμεί ένα επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, με φωτεινά λαμπάκια, αποτελούμενο από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Τέλος, γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γεύσεις από τους ‘Ακη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, LUKUMAΔΕΣ, ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Οι πρωτότυπες εκδηλώσεις

The Christmas Taste

Μια πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη αγορά σας καλωσορίζει για εποχικές αγορές και γευστικές δοκιμές! Περιπλανηθείτε στην εορταστική αγορά και στα υπέροχα διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια και ανακαλύψτε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα γούρια, μοναδικά δώρα, εποχιακά είδη και δελεαστικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Τοποθεσία: Πλατεία Υπόστεγου Α

Stalactite

Μια επιβλητική εγκατάσταση κινούμενου φωτός από τους καλλιτέχνες Christopher Bauder και Boris Divider που δημιουργεί ένα σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας. Οι ράβδοι φωτός δημιουργούν παλλόμενα σχέδια σχηματίζοντας πολύπλοκα φωτεινά μοτίβα τα οποία συγχρονίζονται με ηλεκτρονική μουσική.

Τοποθεσία: Σιντριβάνι

Helios

Μια μεγάλης κλίμακας φωτιστική εγκατάσταση σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm, η οποία δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως και κίνηση. 7500 LED σφαίρες έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη διάταξη δημιουργώντας μια εντυπωσιακή κυκλική προβολή.

Τα χρώματα και τα σχήματα αλλάζουν ρυθμικά σχηματίζοντας ένα χρωματιστό ψηφιακό καμβά στον Κήπο Zen. Ζήστε μια συναρπαστική πολυαισθητηριακή εμπειρία καθώς η μουσική συγχρονίζεται με τα φώτα και την κίνηση!

Τοποθεσία: Κήπος Zen

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Το μεγαλοπρεπές χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 17 μ. με τα φωτεινά λαμπάκια δημιουργεί μία μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Plaza Α που σας ταξιδεύει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Το δέντρο αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Τοποθεσία: Πλατεία Υπόστεγου Α

Τρόπος πρόσβασης 

Κατά τη διάρκεια των εορτών (από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 – 22:00, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού.

Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο. Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/

Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon

Youtube: https://www.youtube.com/TheEllinikon

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ