Νέα μέτρα: Τι αλλάζει για τους άνω των 60 από Δευτέρα – Ποιοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμένοι άνω των 60 θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, εάν επτά μήνες μετά τον εμβολιασμό τους δεν έχουν κάνει και την τρίτη δόση.

Εκτός από το νέο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60, αλλάζουν ξανά τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, σε καθεστώς lockdown αναμένεται να τεθούν όλοι οι εμβολιασμένοι πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την τρίτη και αναμνηστική δόση του εμβολίου, αφού έχει περάσει το επτάμηνο μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ, όλοι αυτοί οι Έλληνες πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 και έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχει περάσει το διάστημα των επτά μηνών από τον εμβολιασμό τους, δηλαδή έξι συν ένας μήνας που είναι το επιτρεπόμενο όριο, θα θεωρούνται πια ως ανεμβολίαστοι πολίτες, από την ερχόμενη εβδομάδα. 

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών.» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα υπενθύμισε ξανά, ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ