Χρονιά-ορόσημο το 2021 για τις ελληνικές Startups με ρεκόρ χρηματοδοτήσεων

Αυτά είναι τα ακριβή ευρήματα του νέου report του Found.ation σε συνεργασία με το EIT Digital για την πορεία και τις προοπτικές του ελληνικού οικοσυστήματος.

Το 2021 αναμένεται να αποδειχθεί χρονιά-ορόσημο για το εγχώριο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων. Οι ελληνικές Startups παρουσίασαν συνολικά ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις, με τις χρηματοδοτήσεις να σημειώνουν ρεκόρ παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της πανδημίας. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε πως το ελληνικό οικοσύστημα των Startups, είναι ισχυρότερο σήμερα σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, ενώ η δυναμική που επιδεικνύουν σταθερά οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις έχει θέσει τις βάσεις ώστε η Ελλάδα να καταστεί περιφερειακό hub καινοτομίας, προσελκύοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό.

Αυτά είναι μόλις μερικά από τα συμπεράσματα της νέας έκθεσης που δημοσίευσε το Found.ation σε συνεργασία με το EIT Digital. Πρόκειται για το πέμπτο εκτενές report με σκοπό την καταγραφή των ευκαιριών χρηματοδότησης και των προφίλ των Startups στην Ελλάδα.

Η συμβολή του χρηματοδοτικού μηχανισμού EquiFund, από κοινού με τα συνεργαζόμενα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, αποδείχθηκε καθοριστική τη φετινή χρονιά. Μέσω της συνεργασίας, τα VCs εντόπισαν και επένδυσαν σημαντικά κεφάλαια στις πολλά υποσχόμενες ελληνικές Startups, ενώ η «ψήφος εμπιστοσύνης» που έδωσαν στις νεοφυείς επιχειρήσεις ενθάρρυναν επίσης τη συμμετοχή επενδυτών και από τον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζοντας την τάση των τελευταίων ετών.

Οι 120 ελληνικές Startups στις οποίες επένδυσαν τα συνεργαζόμενα με το EquiFund VCs, οδήγησαν με της σειρά τους στη συμμετοχή αντίστοιχου αριθμού επενδυτών από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ