The Amorous project – Ένα μαγικό ταξίδι στη γεύση και τον χρόνο

Γνωρίστε τη νέα πρόταση της ομάδας των nice n easy στην Κηφισιά, σε έναν υπέροχο χώρο με υψηλή αισθητική και πιάτα που θα απογειώσουν τη γεύση σας.

Το Amorous Project όπως σημαίνει και το όνομά του, είναι ένα έργο πάθους που  καθοδηγείται από την αγάπη, τον έρωτα, καθώς και την ανάγκη για συντροφικότητα.

Είναι φτιαγμένο για όλους εμάς που γοητευόμαστε από τον τρόπο που το φαγητό ταξιδεύει μέσα στο χρόνο, αναμιγνύει διαφορετικές κουλτούρες και προσωπικές ιστορίες, για να φτιάξει κάθε φορά ένα καινούργιο αφήγημα.

Μεταξύ 1870 και 1920,εκατομμύρια Ιταλοί μετανάστευσαν στην Αμερική σε αναζήτηση του αμερικάνικου ονείρου, αφήνοντας πίσω τους μια χώρα που είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Περίπου την ίδια εποχή μετανάστες από γερμανόφωνες χώρες έφτασαν στη Νέα Υόρκη φέρνοντας μαζί τους το αγαπημένο τους φαγητό, κιμά που σερβίρεται ανάμεσα σε δύο κομμάτια ψωμιού, ξυπνώντας αναμνήσεις από το λιμάνι του Αμβούργου και τη ζωή που άφησαν πίσω τους.

Σύντομα οι γαστρονομικές επιρροές άρχισαν να συνδυάζονται και η ιταλοαμερικανική μαγειρική επανάσταση είχε ξεκινήσει. Τα μπέργκερ, η πίτσα και τα ζυμαρικά έγιναν οι αγαπημένες γαστρονομικές προτιμήσεις της κοινωνίας της Νέας Υόρκης, που αλλάζει γρήγορα λόγω της εκβιομηχάνισης.

Αυτή η εποχή είναι το σημείο αναφοράς για το Amorous Project.

Στο χώρο, ατμόσφαιρα  ζεστή με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το σίδερο σε vintage αισθητική και σε σκούρους τόνους. Βαριές κορνίζες στους τοίχους, πολυέλαιοι, κολονάτα ποτήρια, υφασμάτινες πετσέτες και λινά τραπεζομάντηλα, βαριά vintage μαχαιροπήρουνα, λεπτεπίλεπτες πορσελάνες και μεγάλα κηροπήγια με λευκά κεριά που ανάβουν για να κάνουν την ατμόσφαιρα σαγηνευτική! Η διακόσμηση του χώρου υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα, ακολουθώντας τις οδηγίες του ηθοποιού και συνεταίρου του ομίλου nice n easy Μάνου Γαβρά, εμπνευστή του Amorous Project.

Το μενού αποτελείται από τα πιο αγαπημένα πιάτα της πολυπολιτισμικής  Νεοϋορκέζικης  κουζίνας, αλλά και τη γνωστή healthy προσέγγιση του ομίλου με προσεκτικά  επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς, βιολογικά υλικά και επιλογές για vegan και vegetarians. Σχεδιάστηκε με τη συμβολή του Χρήστου Αθανασιάδη και της ομάδας των ταλαντούχων σεφ του ομίλου, ενώ επικεφαλής της κουζίνας είναι ο Διονύσης Πετεινάτος.

Ο χώρος του Amorous Project είναι ανοιχτός όλη την ημέρα και προσφέρει επιλογές καφέ, σνακ, φαγητού, μια εξαιρετική επιλογή από cocktails αλλά και μια καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών! Οι μουσικές ξεκινούν με μελωδίες των δεκαετιών 20s-50s , remixes και ωραίες jazz από το πρωί, μέχρι lounge, international pop και upbeat αργότερα το βράδυ.

Κάθε Κυριακή μετά τη μία το μεσημέρι, το πλούσιο μενού του brunch συνοδεύουν ζωντανές ατμοσφαιρικές μουσικές από σαξόφωνο, τρομπέτα ή πιάνο.

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 8 , Κηφισιά

Τηλέφωνο: 210 8089890

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ