Deeptraffic: Μια deep-tech λύση για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού

Ερευνητές του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ) αξιοποίησαν εμπορικά τις ερευνητικές τους προσπάθειες στα “ευφυή” συστήματα μεταφορών δημιουργώντας μια εταιρεία spin-off για τη διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων με την επωνυμία deeptraffic.

Ποιος θα μπορούσε να διαχειριστεί «έξυπνα» και δυναμικά την κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στις πόλεις; Λογικά κάποιος που διαθέτει ερευνητική και τεχνική εμπειρία περισσότερων από δέκα ετών στους τομείς διαχείρισης κυκλοφορίας και τεχνολογιών διασύνδεσης οχήματος – υποδομής.

Αυτή ακριβώς τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης των ερευνητικών τους προσπαθειών στα “ευφυή” συστήματα μεταφορών διερεύνησαν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ) και δημιούργησαν τον Φεβρουάριο του 2021 μια εταιρεία spin-off με την επωνυμία deeptraffic.

«Η επωνυμία της εταιρίας, που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, αντικατοπτρίζει ακριβώς την κατανόηση «σε βάθος» του αντικειμένου της διαχείρισης κυκλοφορίας, αλλά και τη χρήση τεχνολογιών deep-tech που ενσωματώνονται στο προϊόν μας», εξηγεί ο CEO της εταιρείας Δρ. Ευάγγελος Μητσάκης, ο οποίος είναι και Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, πάνω στο οποίο βασίστηκε όλη η τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί η εταιρεία και από το οποίο προέρχεται και η 8μελής ομάδα της. Τα στελέχη της εταιρείας, που είναι συγκοινωνιολόγοι, πολιτικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί και προγραμματιστές, εκτός από ερευνητική εμπειρία, διαθέτουν και πολλές διακρίσεις τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό με την ιδιότητά τους ως ερευνητές στο ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ